Noutati

Facebook angajează specialiști blockchain

Facebook angajează specialiști blockchain

Pagina de cariere a Facebook include anunțuri pentru 5 noi posturi vacante pentru specialiști în domeniul blockchain. Pozițiile disponibile sunt pentru 2 ingineri software, un inginer de date și un cercetător de date. Toate posturile au program full time, iar activitatea se desfășoară la sediul companiei in Menlo Park, California.

Facebook nu a dezvăluit până în prezent detaliile proiectelor blockchain pe care dorește să le implementeze:

„Explorăm toate zonele de interes din toate sectoarele tehnologiei blockchain. Scopul nostru final este de a facilita accesul pentru miliarde de oameni la lucruri pe care nu le deţin actualmente. Acestea includ servicii finaniciare echitabile, noi modalităţi pentru a economisi, sau noi metode de distribuire a informaţiei.”

Facebook Software Engineer, Blockchain

Descrierea jobului de inginer blockchain software pentru echipa de inginerie a datelor a Facebook  menționează că poziția este solicitantă din punct de vedere „intelectual” și „tehnic” și că va avea „un impact masiv la nivel global”.

Astfel de specialiști blockchain se vor alătura echipei de inginerie software pe latura de infrastructură. Rolul lor va fi de a contribui la construirea „marilor componente de distribuţie care pe care funcţionează Facebook”. Acestea trebuie scalate pentru a putea prelua „milioane de cereri pe secundă” și trebuie să facă asta „cu o latență de sub o secundă și în mod tolerant la defecte.”

Cunoștințele căutate includ experiență în limbaje de programare ca “C, C++, Java, C#, Perl, PHP, Hack și/sau Python” pentru  poziția de Software Engineer, Blockchain.

Pentru rolul de cercetător de date se solicită  „experiența cu calcul distribuit (Hive/Hadoop)”.

Facebook Product Marketing Lead

Cel mai recent anunț publicat pe pagina de cariere a Facebook este pentru Product Marketing Lead în echipa Facebook blockchain. Descrierea postului menționează că echipa joacă un rol vital în misiunea companiei pentru a rezolva probleme și de a construi o comunitate. Principala prioritate va fi „explorarea oportunităților pe care le va aduce tehnologia blockchain.”

Implementarea blockchain în produsele Facebook

La începutul lunii Mai, David Marcus, șeful platformei de mesagerie a Facebook Messenger a anunțat că în cadrul companiei a fost înființat un grup pentru

„determinarea celei mai bune metode pentru a lansa tehnologia blockchain în toate sectoarele Facebook, începând de la zero.”

Marcus este și membru al comisiei de conducere al exchange-ului american Coinbase din decembrie 2017.

Evan Cheng, directorul departamentului de inginerie al Facebook, s-a alăturat echipei de specialiști blockchain în iulie. Ea va avea rolul de a explora felul în care s-ar putea utiliza tehnologia.

Salariile pentru ingineri specialişti blockchain, în creștere

Conform analizelor publicate în ultimele luni, câștigurile medii ale unui inginer blockchain au crescut la sume situate între $150.000 and $175.000 pe an. Platforma Hired, specializată pe recrutare, a subliniat că salariile din domeniu au crescut de 4 ori față de 2017.

Ei au afirmat că cererea este alimentată de interesul giganților tehnologici globali, cum ar fi Facebook, Amazon, IBM și Microsoft, care în prezent recrutează specialiști din sectorul emergent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *