Dacă în anii trecuți Bitcoin era considerat o investiție de nișă, anul acesta criptomoneda a devenit un subiect important de discuție în cercurile financiare tradiționale. Marile bănci de investiții precum JP Morgan, Deutsche Bank și Goldman Sachs se îngrămădesc să recomande extinderea portofoliilor pentru a include Bitcoin.
La rândul lor, marii administratori de investiții precum Fidelity, BlackRock și Guggenheim au intrat deja pe piața cripto sau discută frecvent despre potențialul Bitcoin.
Prieteni cu Bitcoin
In plus, companii de amploare precum MicroStrategy și Tesla au investit deja direct în Bitcoin, raportând profituri substanțiale. De exemplu, Microstrategy deține în prezent peste 91.500 BTC, care reprezintă aproape 3 miliarde de dolari în profit față de prețul de achiziție. Prin comparație, Tesla a investit ”doar” 1.5 miliarde de dolari în Bitcoin, dar CEO-ul Elon Musk a anunțat că accepta BTC ca metodă de plată pentru automobilele produse.
Aceste profituri substanțiale au generat o creștere a cererii pentru produse cripto din partea investitorilor instituționali. Goldman Sachs a anunțat că intenționează să le ofere clienților săi optiuni de investitii in Bitcoin în lunile următoare, în timp ce rivalul Morgan Stanley a început deja să ofere opțiunea de investiție în fonduri cripto încă de la jumătatea lui martie. BNY Mellon, una dintre cele mai vechi bănci din SUA, a anunțat o intenție similară pentru a doua jumătate a lui 2021.
În mare măsură, acești investitori de amploare consideră că Bitcoin reprezintă o alternativă profitabilă pentru aur. Unul dintre directorii BlackRock a declarat că BTC este mult mai funcțional și mult mai ușor de tranzacționat decât un lingou de aur. Gigantul de investiții a început să experimenteze pe piața cripto anul acesta și a investit în contracte futures Bitcoin în luna martie.
Nu doar marii investitori sunt prieteni cu Bitcoin – procesatorii de plăți precum Visa, Mastercard și Paypal caută să beneficieze de popularitatea Bitcoin de asemenea.
Stai conectat in lumea digitala!
PayPal a introdus deja opțiunea de cumpărare și vânzare de criptomonede, precum și plata cu cripto la comercinați în SUA. Mastercard intenționează să introducă criptomonedele în propria rețea anul acesta, deși nu a oferit încă detalii concrete. În același timp, VISA a anunțat că va utiliza criptomoneda stabilă USDC pentru decontarea tranzacțiilor în rețeaua sa de plăți, în colaborare cu banca Anchorage și Crypto.com.
Așadar, Bitcoin și celalate criptomonede nu mai reprezintă un moft al rebelilor cyberpunk, ci devin treptat o parte importantă a peisajului financiar mondial.
copyright www.goanadupabitcoin.ro
În curând va fi adoptat la scara larga atât Bitcoin cât și alte cryptomonede în primul rand datorita tehnologiei ce sta în spate blockchain.
Dar în același timp cred ca se va încerca să se pună sub un regulament strict controlul lor de către stat, parerea mea